HUNTING TEXAS STYLE -REVOLVER-KNIV 2006

 

JAKT NR 3-4. SMITH & WESSON 44 MAGNUM Mellersta Texas. 43 grader.

Eftersom jag skjuter mycket med min Ruger Redhawk 44 Mag så ville jag prova på att jaga med en 44 Magnum revolver. Så efter lite provskjutningar så är det på med hölstret och laddad revolver och dags för smygjakt. Laddad med jaktammunition så känns det ganska tryggt då energin på korta håll från en 44 Mag gör sitt jobb.

 

Jag börjar att gå längs en milslång uttorkad flodbank då vildsvinen ofta har sina boplatser i flodbanken där de i flodbankens sidor gräver sina gömslen. Det är torrt, mycket torrt och hur försiktig jag än är så kraspar löven under fötterna. Vinden ligger dock på lite lätt och efter två timmars smygande ser jag rörelsen av ett vildsvin. Det är en ljusare galt på 80-90 kg och när jag är på 20 meters håll ställer han sig upp och smidig som få springer han upp för den 4 meter höga flodbanken. Han stannar upp och jag drar revolvern och siktar på bogen. Men eftersom det bara gått 2 timmar så sänker jag revolvern och låter honom gå, en större gris kanske väntar någonstans. Han lunkar sakta bort in i skogen.

 

Efter en halvtimme så kliver jag nästan rakt på en vattenmockasin och den stora svarta ormen slingrar fräsande iväg och då är hjärtat långt upp i halsgropen.En av de få ormar som går till attack istället för att fly om den blir trängd. Fortsätter i 10 minuter långsamt smygande. Då , som en blixt från klar himmel, kastar sig ett kattliknande djur framför mig och jag drar revolvern och spänner hanen snabbare än jag trodde var möjligt. En bobcat har legat och tryggt och jag kom för nära. Av ren självbevarelsedrift sköt jag ej och jag ser det smidiga kattdjuret elegant springa bort.

 

En timme senare är jag 10 meter från två galtar av skaplig storlek. Står och tittar på dem i 10 minuter men det är gott om tid och jag smyger runt dem och tyvärr har jag nu blivit för kaxig då jag tror det skall komma en större gris senare. Så det blev ingen gris denna dag och dagen efter smyger jag i 6 timmar men ser enbart unggaltar och suggor med kultingar.

 

JAKT NR 5. KNIV Södra Texas. 37 grader.

Efter en längre resa söderut börjar en typ av jakt som jag hört mycket om och som jag nu äntligen själv skall få uppleva. Här är det varken gevär, revolver,eller båge utan jag är enbart beväpnad med en större kniv.

 

Vi börjar jakten vid 7-tiden på kvällen då det blivit lite svalare. Med på jakten är 3 Bayhounds, Catahoulas, vars jobb är att finna vildsvinen samt Ted, en amerikansk bulldog på 50 kg. Hundarna placeras bak på ett flak på fyrhjulingen och vi drar iväg över åkermarker och ökenliknande områden. Långt bort i åkerkanten ser vi siluetterna av 3 vildsvin och Ted som står bakom mig på flaket glömmer bort att han är bunden på ett flak och rätt som det är har jag en springande 50 kg bulldog över mig som försöker springa ifatt grisarna. Han är totalt blockerad och har nu bara jakt i huvudet så jag får bära tillbaka honom på flaket.

 

Vi stannar på åkern och börjar gå in emot skogen. Efter en halvtimme släpper vi Bay-hundarna och de söker igenom olika områden men håller sig alltid inom ett par hundra meter från oss. Efter 30 minuter börjar skallen och vi sätter på bulldogen skyddsvästen och börjar småspringa mot skallen. När vi är ca 70-80 meter därifrån släpper vi bulldogen. Nu gäller det att springa hack i häl efter hunden och turen går igenom törnbuskar, flodbanker, snårskog och kläderna slits sönder och det är en sanslös terräng och man springer på ren adrenalin.

 

När vi kommer fram,ca 10 sekunder efter hunden har Bayhundarna skingrats och Ted, bulldogen har eftt kraftigt tag om sidan på grisen, och, det är stor galt, mycket stor och Ted, trots sin styrka kastas åt sidan men håller fast. Jag springer in och slänger mig över galten och tar ett kraftigt tag med vänsterhanden i nacken och sticker kniven i hjärtat från sidan.

 

Dödsförloppet är ögonblickligt då blodflödet från sårkanalen är 10 centimeter och efter ett par sekunder ligger grisen ner, död. Från det att hunden kom in tills att grisen var död tog det max 15 sekunder och det som hade varit farligt för hunden och plågsamt för grisen hade varit om man tvekat att sticka den men här gick allt bra. 185 kg, ca 21 centimeter betar och extremt kraftiga och välslipade betar. Eftersom galten vände huvudet mot mig när jag kom och att jag tack tack vare Ted inte fick en bete i magen så blir det ett bogmontage med huvudet snett vridet åt höger.

 

JAKT NR 6. .KNIV -MITT I NATTEN Södra Texas. 34 grader.

När den stora galten fällts har det börjat mörkna. Då jag får frågan om vi skall fortsätta jaga fast nu med ficklampor är det bara ett JA, som gäller. Så vi släpper Bayhundarna igen och fortsätter vandra. Efter en halvtimme blir det ett herrans liv. Vi springer, nu med två bulldogar i koppel och med ficklampor i mörkret. Efteråt tänkte jag på att när jag smög under dagen var jag så himla försiktig med var jag satte händerna med tanke på alla skallerormar och vattenmockasiner men nu och på jakten innan hinner man inte tänka så långt då jag slänger mig ner för flodbanker och kryper genom taggbuskage. Den tanken kommer först efteråt.

 

Vi är nu 60-70 meter från skallet och släpper Ted. När vi springer mitt i flodbanken kommer vi fram till en stock som ligger över banken och hundföraren framför mig tvärstannar så jag springer rakt in i honom och han får 95 kg svensk över sig. Han sa att det gjorde ont.. Mitt framför stocken står en gigantisk figur och blockerar vägen och det är inte den grisen hundarna skäller på.Han står still trots att vi har en upphetsad bulldog i koppel men det verkar som han tror att ingen ser honom. Efter några sekunder sticker han och vi fortsätter mot skallet. 

 

När vi är 10 meter från skallet släpper vi den andra bulldogen och när vi kommer fram är inte Ted där utan den andra bulldogen och en Bayhund (så skall ej en bayhund agera men han hjälper bulldogen). Det är precis vid ett vattenhål och även denna gång är det en skaplig galt. Smarta som vildsvinen är så gör denna galt det för honom enda rätta, han drar hundarna med sig ner i vattenhålet och försöker dränka dem. Det är ett vattenhål med lerbotten på ca 60 meter i diameter och mycket djupt.

 

Nu är det fara å färde för en av hundarna ligger under vattnet och galten trycker ner dem båda. Så jag slänger mig ut i vattnet och vadar och halvsimmar ut till galten och trycker mig upp på honom och sticker honom i hjärtat. Lampan slockande då den kommer under vattnet och en av hundförarna kommer till undsättning för att få upp hundarna. Samma sak här, blodflödet från den stora sårkanalen gjorde att galten dog omgående. Jag ser min hatt flyta iväg då jag efter sticket givetvis ramlade och kom under vattnet. Galten vägde 145 kg. 

 

Var var då Ted ? Tyvärr hade Ted gått på en annan gris, förmodligen den stora galt vi såg och försökt ta honom själv. Vi pejlade in honom i ett vattenhål en bit därifrån och fann honom dagen efter, drunknad. Ted, som var en 6-år ärrad kämpe och stark som få hade den egenskapen att fick han tag på en gris släppte han ej taget utan drunknade hellre än släppte taget. Och det krävdes en stor galt för att vinna över denna tappra hund. Hans ägare såg dock den lilla ljuspunkten i det tragiska att han dog när han gjorde det enda han älskade-att jaga gris. Och då han hade höftfel fick dö på detta sätt istället för att tas bort p.g.a. höftproblemen., Så tack Ted, för att jag fick möta och jaga med en hund av Din kaliber.

 

JAKT NR 7-9.. KNIV Mellersta Texas. 42 grader.

Det blev 2 grisar till tillsammans med den tuffaste jägartjej jag mött. Krystal från Ugly Dog Ranch som ställde upp med hundar och sin kunskap och det var ett sant nöje att jaga med henne och en sann Cowboy vid namn Mason. Så mycket jag fått lära mig av dessa människor. Nu hade jag äran att få jaga med människor som verkligen lever för sina hundar och som lägger ner dygnets vakna timmar på sina fyrbenta vänner. På bilden till vänster ser Ni Ted och Tex som bara hade jakt och gris i sina huvuden.

 

Tillbaka

Produkter
Drift & produktion:  Wikinggruppen