Köp- och leveransvillkor

Minimiorder
Vi har inga minimiorder.

 

Priser
Moms ingår i priset med f.n. 25%.

 

Betalningsalternativ
- Postförskott
Kostnad: 65kr
Du handlar mot traditionellt postförskott och betalar när du hämtar varorna.

- Betala via Din Internetbank
Kostnad: 0 kr

- Betala via Internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea) via Payson

- Kortbetalning
Kostnad: 0 kr

Du betalar med ditt Visa eller Mastercard via Certitrade / Euroline 100% säkert. All information är krypterad med SSL-128 bit. Pengarna reserveras på Ditt konto och dras vanligen inom 24 timmar från Du lagt Din beställning. Alla transaktioner genomförs enligt den nya säkerhetsstandarden 3D-Secure.

- Faktura / Klarna
Kostnad: 20 kr.
Fakturorna sköts av Klarna. Vid beställningen uppger Du namn, adress, telefonnummer, e-postadress och vilken/vilka produkter beställningen avser. Dessutom behöver Du ange Ditt personnummer för kreditkontroll.  Du erhåller en faktura som skall betalas inom 14 dagar. Vi styr ej över förfallodatum så titta noga på fakturans förfallodatum så Du ej riskerar att Klarna sänder en påminnelse.

- Avbetalning / Klarna
Räntefritt under 3, 6 och 12 månader. Endast uppläggningsavgift och aviavgift tillkommer. Minibelopp att handla för vid avbetalning är 1000 kr
3 månader. Uppläggningsavgift 95 kr. Aviavgift 29 kr.
6 månader. Uppläggningsavgift 195 kr. Aviavgift 29 kr.
12 månader. Uppläggningsavgift 295 kr. Aviavgift 29 kr.
24 månader. Uppläggningsavgift 295 kr. Aviavgift 29 kr. 9,95% ränta.
36 månader. Uppläggningsavgift 295 kr. Aviavgift 29 kr. 9,95 % ränta.
Vid beställningen uppger Du namn, adress, telefonnummer, e-postadress och vilken/vilka produkter beställningen avser. Dessutom behöver Du ange Ditt personnummer för kreditkontroll. Fakturorna sköts av Klarna.

 

Leveranstid
Normal leveranstid är cirka 2-4 dagar. Under högsäsong kan det ta längre tid. På vissa produkter står det att de kan beställas men en viss leveranstid anges. Beställer Du dessa varor tillsammans med lagervaror så skickas allt när vara med leveranstid ankommer till oss.

 

Leveranssätt
Vi skickar beställningar som postpaket/brev. När det gäller vapen sändes det med postens värdeförsändelser och när det gäller ammunition skickas det med Schenker. 
Posten och Schenker kräver att ett aktuellt telefonnummer alltid anges för avisering. Ammunition och vapen måste betalas innan via kort eller att Ni väljer faktura. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

 

Frakt
Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten, detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Prissättning sker efter postens portotabell för brev och paket. Det kostar 100 kr extra att skicka till Norge, Danmark och Finland

 

Magasin
Magasin, förutom 22 LR, saluförs enbart inom Sverige och exporteras ej. Detta gäller all export, således även till Norge, Finland samt Danmark. 

 

Krut-ammunition-tändhattar-Vi följer till fullo riktlinjerna från MSB och polismyndigheten-utan undantag.
Önskar Du beställa ammunition, krut eller tändhattar via postorder så går det bra. Vi behöver då en kopia på Din licens
och ID-handling som Du mailar till oss. Tänk på att detta går som farligt gods och att Schenker tar en grundavgift på ca
500 kr exklusive själva frakten. Skickas endast till den adress där Du är mantalsskriven. Skickas ej mot postförskott och
skickas enbart inom Sverige.

Nedan gäller köp i butiken samt via postorder-enligt MSB samt polismyndighetens riktlinjer:
Gäller det ammunition krävs det licens på just den kalibern köpet avser. Även legitimation skall uppvisas.
Vid köp av krut-oavsett om det är röksvagt, svartkrut eller exempelvis Pyrodex skall licens på vapen samt legitimation uppvisas.
Vid köp av tändhattar skall licens på vapen samt legitimation uppvisas.

 

Vapen
Så här fungerar det att handla vapen i vår nätbutik!
Fördelen med att vi lagt in vapnen i nätbutiken är att Du nu även kan dra nytta av att få vapen fakturerade eller delbetala Ditt vapen på 3, 6, 12, 24 eller 36 månader.

När Du valt ut ett vapen och beställt det så skickar vi en licensansökan till polisen.
Efter att Du erhållit Din licens eller Ditt inköpstillstånd så kontaktar Du oss. Polisen skickar även ut en kopia på Din licens till oss, men inte en kopia på inköpstillstånd. Vi sänder sedan vapnet med s.k. assuranspaket och vapnet skickas i två separat paket.

Vapen sändes enbart till den adress där Du är mantalskriven samt att vi även måste ha ett aktuellt telefonnummer där vi kan nå Er innan vi sänder vapnet samt för avisering. Fraktbolaget tar ca 450 kr för att sända dessa två paket.

När Du bokar ett vapen kan vi lägga in Dig som fakturakund och Du erhåller då en faktura först då Du hämtar vapnet eller då vi skickar vapnet. Väljer Du att boka ett vapen utan att vi lägger in Dig som fakturakund, skall 15% erläggas i handpenning vid bokning av vapnet och resterande del skall betalas vid avhämtning. Dessa 15% är en säkerhet för oss om Du ej fullföljer Ditt köp och dessa 15% återbetalas ej.
 

Vapen-vapenhandlare
Vapen från Mossberg, HS-Products samt Henry repeating Arms får ej exporteras. Vapenhandlare som köper dessa vapen
av oss intygar och garanterar i och med köpet att de ej kommer att exportera dessa.

 

Reklamation och returrätt
Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. Vi returer skall en returhandling alltid ifyllas.
Detta dokument skall alltid ifyllas vid returer: Hämta dokument här 

Returneras en vara inom 14 dagar från det att Du mottagit varan och varan visar sig vara trasig eller att vi sänt fel vara så står vi för returfrakt samt frakt tillbaka till Dig. Detta betalar vi i efterhand då vi erhållit, undersökt och returnerat korrekt vara till Dig. Visar det sig att varan Du returnerade ej var felaktig står Du även för frakten från oss till Dig så det är mycket viktigt att Du noga undersöker varan innan retur.
 

Ångerrätt 
Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Vi följer Konsumentverkets rekommendationer, se: Konsumentverket.se.
Ånger eller returrätt gäller ej på varor som specialbeställts eller specialtillverkats och som normalt ej lagerförs.

 

Skador på paket och ej uthämtade paket
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

 

Personuppgiftslagen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i personuppgiftslagen (PUL).

Produkter
    Drift & produktion:  Wikinggruppen