Köp- och leveransvillkor

Minimiorder
Vi har inga minimiorder.

 

Priser
Moms ingår i priset med f.n. 25%.

 

Betalningsalternativ
- Postförskott
Kostnad: 65kr
Du handlar mot traditionellt postförskott och betalar när du hämtar varorna.

- Betala via Din Internetbank
Kostnad: 0 kr

- Betala via Internetbank (Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea) via Payson

- Kortbetalning
Kostnad: 0 kr

Du betalar med ditt Visa eller Mastercard via Certitrade / Euroline 100% säkert. All information är krypterad med SSL-128 bit. Pengarna reserveras på Ditt konto och dras vanligen inom 24 timmar från Du lagt Din beställning. Alla transaktioner genomförs enligt den nya säkerhetsstandarden 3D-Secure.

- Faktura / Klarna
Kostnad: 0 kr.
Fakturorna sköts av Klarna. Vid beställningen uppger Du namn, adress, telefonnummer, e-postadress och vilken/vilka produkter beställningen avser. Dessutom behöver Du ange Ditt personnummer för kreditkontroll.  Du erhåller en faktura som skall betalas inom 14 dagar. Vi styr ej över förfallodatum så titta noga på fakturans förfallodatum så Du ej riskerar att Klarna sänder en påminnelse.

- Avbetalning / Klarna
För att räkna ut vad månadskostnaden skulle bli så kan du gå in på nedan länk.

Klarna Calculator

Vid beställningen uppger Du namn, adress, telefonnummer, e-postadress och vilken/vilka produkter beställningen avser. Dessutom behöver Du ange Ditt personnummer för kreditkontroll. Fakturorna sköts av Klarna.

Leveranstid
Normal leveranstid på det som är i lager är cirka 2-4 dagar. Under högsäsong kan det ta längre tid. På vissa specialprodukter står det att de kan beställas. Beställer Du dessa varor tillsammans med lagervaror så skickas lagervarorna direkt och beställningsvaror senare.

Beställningsvaror
Beställningsvaror kan dels vara varor som är tillfälligt slut eller varor som vi ej lagerför. För att erhålla en uppskattat leveranstid så maila
butiken på order@vildsvin.se. Vi tar de flesta varor från USA så beställningsvaror kan ta tid.

 

Leveranssätt
Vi skickar beställningar som DHL Servicepoint/Postnord Varubrev. När det gäller vapen sändes det med Postnords värdeförsändelser.

Posten kräver att ett aktuellt telefonnummer alltid anges för avisering. Vapen måste betalas innan via kort eller att Ni väljer faktura. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

 

Frakt
Fraktkostnaden för en beställning debiteras efter den faktiska vikten, detta sker automatiskt i webbutiken och kostnaden för frakten redovisas i kassan. Prissättning sker efter DHL/Postnords portotabeller för paket och brev. Det kostar 100 kr extra att skicka till Norge, Danmark och Finland. Vi kan tyvärr ej exportera kulor och hylsor då dessa i dagsläget kräver exporttillstånd enligt direktiv från ISP. 

Export
Vi exporterar ej krut, tändhattar eller ammunition. Ej heller vapen från USA .

När det gäller export av ljuddämpare exempelvis till länder där det ej krävs tillstånd så krävs det likväl exporttillstånd från Sverige via våra myndigheter. Så önskas ljuddämpare beställas och således ansökan om exporttillstånd ske vänligen kontakta Thomas på thomas.persson@vildsvin.se.

Magasin
Magasin, förutom till 22 LR, saluförs enbart inom Sverige och exporteras ej. Detta gäller all export, således även till Norge, Finland samt Danmark. 

 

Krut-ammunition-tändhattar
Max 20 kg. När ordern läggs laddar man vid produkten upp id-kort, fram och baksida på licensen. Ammunitionen
skickas till den adress där Du är folkbokförd.Nedan gäller köp i butiken av krut-ammunition,tändhattar samt hylsor med tändhatt monterad -helt enligt direktiv vi erhållit från MSB samt polismyndigheten. MSB är den myndighet som handhar frågor kring explosiva varor. Dessa direktiv är inget vi själva beslutat-det är helt och hållet nämnda myndigheters direktiv.

Gäller det ammunition krävs det licens på just den kalibern köpet avser. Även legitimation skall uppvisas. Enligt polisens riktlinjer.

Vid köp av krut-oavsett om det är röksvagt, svartkrut eller exempelvis Pyrodex skall licens på vapen alt förvaringstillstånd samt legitimation uppvisas. Enligt direktiv vi erhållit från MSB.

Vid köp av tändhattar skall licens på vapen alternativt förvaringstillstånd samt legitimation uppvisas. Enligt direktiv vi erhållit från MSB. Detta gäller enligt direktiv från MSB även tändhattar för mynningsladdare. Kontakta MSB för mer information gällande ansökan om förvaringstillstånd för exempelvis svartkrut & tändhattar.

 

Vapen
Så här fungerar det att handla vapen i vår nätbutik!
Fördelen med att vi lagt in vapnen i nätbutiken är att Du nu även kan dra nytta av att få vapen fakturerade eller delbetala Ditt vapen på 3, 6, 12, 24 eller 36 månader.

När Du valt ut ett vapen och beställt det så skickar vi en licensansökan till polisen.
Efter att Du erhållit Din licens eller Ditt inköpstillstånd så kontaktar Du oss. Polisen skickar även ut en kopia på Din licens till oss, men inte en kopia på inköpstillstånd.

Vi sänder sedan vapnet med s.k. värdepaket och vapnet skickas i två separat paket.


Vapen och ammunition levereras aldrig i samma försändelse och  levererans sker alltid mot ID-kontroll.

Vapen sändes enbart till den adress där Du är mantalskriven samt att vi även måste ha ett aktuellt telefonnummer där vi kan nå Er innan vi sänder vapnet samt för avisering. Fraktbolaget tar ca 850 kr för att sända dessa två paket. Vapen skickas ej utomlands. Vapen som kan exporteras kan dock hämtas i butiken efter överenskommelse med oss och efter att exportttillstånd är klart. Tillståndsavgift för vapen som skall utomlands är 750 kronor.

När Du bokar ett vapen kan vi lägga in Dig som fakturakund och Du erhåller då en faktura först då Du hämtar vapnet eller då vi skickar vapnet. Väljer Du att boka ett vapen utan att vi lägger in Dig som fakturakund, skall 15% erläggas i handpenning vid bokning av vapnet och resterande del skall betalas vid avhämtning. Dessa 15% är en säkerhet för oss om Du ej fullföljer Ditt köp och dessa 15% återbetalas ej.

Vi garanterar fullständig sekretess av uppgifter som förekommer i samband med köp av vapen eller om Ni säljer in vapen till oss. Endast polismyndigheten har tillgång till dessa
uppgifter i samband vid exempelvis deras årliga inspektion och uppgifterna lämnas aldrig ut till någon annan part.

 

Vapen-vapenhandlare
Vapen från Mossberg, Henry repeating Arms samt övriga vapen som importeras från USA får ej exporteras. Vapenhandlare som köper dessa vapen
av oss intygar och garanterar i och med köpet att de ej kommer att exportera dessa.

 

Reklamation och returrätt
Det är alltid garanti på de produkter du köper (1 år). Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. Vi returer skall en returhandling alltid ifyllas.
Detta dokument skall alltid ifyllas vid returer: Hämta dokument här 

Returneras en vara inom 14 dagar från det att Du mottagit varan och varan visar sig vara trasig eller att vi sänt fel vara så står vi för returfrakt samt frakt tillbaka till Dig. Detta betalar vi i efterhand då vi erhållit, undersökt och returnerat korrekt vara till Dig. Visar det sig att varan Du returnerade ej var felaktig står Du även för frakten från oss till Dig så det är mycket viktigt att Du noga undersöker varan innan retur.
 

Ångerrätt 
Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits (gäller ej vid specialbeställda varor). Vi följer Konsumentverkets rekommendationer, se: Konsumentverket.se.
Ånger eller returrätt gäller ej på varor som specialbeställts eller specialtillverkats och som normalt ej lagerförs.

 

Skador på paket och ej uthämtade paket
Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss.
Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.

 

Dataskyddsförordningen
Dina personuppgifter hanteras i enlighet med gällande bestämmelser i dataskyddsförordningen (GDPR). Uppgifterna som du anger när du lägger en beställning lagras för att kunna hantera din order och för att i framtiden kunna hanter eventuella reklamationer och ge dig en så bra kundservice som möjligt.

Produkter
Drift & produktion:  Wikinggruppen