6,5 Creedmoor istället för 6,5x55-Läs Mer här

6,5 Creedmoor istället för 6,5x55-Läs Mer här

Vi, som många andra, har en stark relation till 6,5x55 och det är en kaliber vi uppskattar och har använt mycket genom åren, och det kan inte bli mer klassiskt. Då vi även är förtjusta i utveckling finns det en stark efterföljare till denna klassiker, en efterföljare som tar sex och en halvan in i 2000-talet.

6,5 Creedmoor är en mycket intressant sex och en halva. och när det gäller att skaffa ett nytt vapen så talar allt för en 6,5 Creedmoor framför en 6,5x55. 6,5x55 är klassisk och fantastisk när det gäller äldre vapen, när det gäller utveckling av ammunition och nya vapen så är det 6,5 Creedmoor som gäller.

Det finns betydligt fler nytillverkade vapen och modeller att välja på som är kamrade för 6,5 Creedmoor än till vår gamla käre 6,5x55. Så det är mycket, mycket större valmöjligheter. Samt att lådan är kort vilket många föredrar på en cylinderrepeter, då man ofta önskar en snabb repetering.

Ett annat skäl är att 6,5 Creedmoor fungerar, trots att den är ypperlig på långa håll med längre pipa, även för de som önskar smidiga vapen med korta pipor, vilket 6,5x55 ej gör då den trivs bättre med längre pipor.

Samt att det redan idag finns betydligt fler tillverkare av ammunition till 6,5 Creedmoor än till 6,5x55 och det utvecklas hela tiden ny ammunition till 6,5 Creedmoor ,vilket det knappt gör till 6,5x55.

Klass 1 ammunition finns exempelvis från Hornady, Winchester m.fl och fler och fler tillverkare av ammunition kommer konstant och nya patroner utvecklas löpande.


Produkter
Drift & produktion:  Wikinggruppen